Nordstrand in Kerteminde

Nordstrand in Kerteminde

Kindvriendelijke stranden

Fyn heeft maar liefst 1100 kilometer kustlijn. Dus waar je ook vakantie viert op Fyn, je bent altijd dicht bij een mooi strand.

De meeste stranden op Fyn zijn kindvriendelijk met ondiep en rustig water, zodat jij en je familie veilig kunnen zwemmen en van het strandleven kunnen genieten tijdens de vakantie.

Fantastische stranden in Kerteminde

In Kerteminde kun je genieten van de zon en het water op maar liefst twee fantastische stranden.

Nordstranden in Kerteminde, met een blauwe vlag en strandwachten in de zomer, strekt zich uit van de jachthaven tot aan de camping. Als je een vakantiehuis of appartement huurt in Kerteminde, ben je slechts een paar minuten lopen van dit prachtige strand, dat behoort tot de beste van Funen.

Ten zuiden van Kerteminde ligt Zuidstrand met kleine, gezellige badhuisjes. Richting de stad heeft het strand fijn zand en een zwemsteiger. Richting Klinten is het strand rotsachtiger en daarom een geliefde plek voor sportvissers en recreatieve duikers. Je kunt langs de strandpromenade lopen van de oude vissershaven helemaal tot aan Klinten.

Enkele kilometers ten noorden van Kerteminde ligt de baai van Dalby. Het strand is hier bijzonder kindvriendelijk met zand en ondiep water. Als je van rust houdt, is dit strand perfect, omdat het bijna uitsluitend door de lokale bevolking wordt gebruikt.

Bøgebjerg Strand ligt aan het Grote Belt op het schiereiland Hindsholm ten noorden van Kerteminde. Veel lokale bewoners komen naar dit strand om te genieten van de natuur en het prachtige uitzicht op onder andere Romsø.

Op Fyns Hoved, helemaal aan het einde van het schiereiland Hindsholm, zijn er verschillende mooie stranden. De beschutte baai bij Korshavn is perfect voor kanoën en paddleboarden. Richting het Grote Belt is er een strand met fijn zand en stenen. Hier kun je goed zwemmen en vissen. En als je helemaal naar het uiteinde van Fyns Hoved gaat, vind je kleine lagunes met fijn zand.

Boek je droomvakantie dichtbij kindvriendelijke stranden.