Praktische informatie van A tot Z

We hebben veel informatie voor je verzameld die je met voordeel kunt lezen voordat je op vakantie gaat. Je bent altijd welkom om contact met ons op te nemen als je vragen hebt over je vakantie bij Sommerhusudlejning Fyn.

Aankomst / Vertrek
Je mag aankomen vanaf 15.00 uur in het gehuurde vakantiehuis. De sleutel kan worden opgehaald bij de receptie van Sommerhusudlejning Fyn of in de sleutelkluis bij het vakantiehuis (zie informatie op je huurbevestiging). De code voor de sleutelkluis wordt enkele dagen voor aankomst verstrekt. Bij aankomst moeten de verbruiksmeters worden afgelezen en genoteerd op het verbruiksformulier.

Het vakantiehuis moet uiterlijk om 10.00 uur worden verlaten. Bij het huren van een kort verblijf (1-6 dagen) moet het vakantiehuis pas om 11.00 uur worden verlaten. Eventuele verbruiksgegevens moeten in het vakantiehuis worden achtergelaten en de sleutel moet worden ingeleverd bij Sommerhusudlejning Fyn of in de sleutelkluis bij het vakantiehuis (zie informatie op je huurbevestiging). Als je eerder vertrekt (de dag ervoor), laat het ons dan weten via sms. Eventuele verbruikskosten worden afgetrokken van je borg. Eventuele resterende borg wordt 14 dagen na vertrek naar je overgemaakt.

Afstanden
Alle afstanden zijn gemeten via Google Earth op het internet en worden weergegeven in een rechte lijn. De afstanden zijn zo nauwkeurig mogelijk bepaald.

Afval
In de meeste vakantiehuisgebieden moet het afval worden gesorteerd. Zorg ervoor dat je sorteert volgens de geldende regels, aangezien het afvalbedrijf weigert containers met verkeerde sortering te legen. De ledigingsinterval kan variëren per gebied. Je kunt dus geen lege container/zak verwachten bij aankomst.

Allergie
Ondanks dat in de huisbeschrijving staat dat huisdieren niet zijn toegestaan, kan een huiseigenaar of diens gasten huisdieren in het vakantiehuis hebben gehad. Neem contact met ons op als je meer specifieke informatie wilt over een bepaald vakantiehuis. Sommerhusudlejning Fyn aanvaardt geen verantwoordelijkheid voor allergische reacties in verband met huisstof. We wijzen erop dat personen met stofallergieën huizen met houten of betegelde vloeren moeten kiezen.

Annulering
Het huurcontract kan tot 60 dagen voor aanvang van de huur worden geannuleerd tegen betaling van 20% van het huurbedrag, maar minimaal € 70,-. Bij annulering 59 - 0 dagen voor aanvang van de huur is 100% van het huurbedrag en de verwerkingskosten verschuldigd. De reserveringskosten worden niet terugbetaald. Het huurcontract kan tot 60 dagen voor aanvang van de huur worden gewijzigd tegen een vergoeding van € 28,-. Daarna zijn wijzigingen in het huurcontract niet mogelijk. 

Barbecue

De meeste van onze vakantiehuizen hebben een barbecue. Het is aan jou om de barbecue na gebruik schoon te maken. As van de barbecue mag nooit in de afvalcontainer worden gedaan. Gebruik in plaats daarvan de zinken emmer die bij het huis staat. Sommerhusudlejning Fyn aanvaardt geen verantwoordelijkheid voor de kwaliteit of schoonmaaktoestand van de barbecue in het gehuurde vakantiehuis.

Bedden/kast ruimte
De bedden in onze vakantiehuizen zijn meestal 90x200 voor eenpersoonsbedden en 180x200 of 140x200 voor tweepersoonsbedden. Stapelbedden kunnen smaller en korter zijn dan normale bedden. Uit hygiënisch oogpunt is er een dun matrasje bovenop het topmatras. Leg alsjeblieft je eigen laken over het beschermende matras. Er is meestal minder kastruimte in een vakantiehuis dan thuis bij jezelf. Je kunt dus niet verwachten dat er kasten zijn in alle slaapkamers.

Beddengoed
Je kunt zelf beddengoed, handdoeken en theedoeken meenemen of van tevoren een linnenpakket bij ons bestellen. Een linnenpakket bevat beddengoed, een kleine en grote handdoek en een theedoek. Het bestelde linnenpakket wordt bij het vakantiehuis afgeleverd en wordt teruggebracht door ons schoonmaakpersoneel.

Betaling
De huur wordt in 2 termijnen betaald. 1e termijn van 25% van de huur wordt betaald bij het boeken van het vakantiehuis. 2e termijn inclusief borg wordt 60 dagen voor aankomst betaald. Bij het boeken minder dan 60 dagen voor aankomst wordt de volledige huur inclusief borg betaald.

Borg/verbruik
In sommige van onze vakantiehuizen moeten kosten voor elektriciteit, water en verwarming worden betaald. In dat geval wordt naast de huur een borg in rekening gebracht. De verbruikskosten worden verrekend met de borg. Eventuele resterende borg wordt uiterlijk 14 dagen na vertrek naar je overgemaakt.

Bouwlawaai
Tijdens je vakantie kan er bouwlawaai zijn in de directe omgeving. Sommerhusudlejning Fyn heeft geen informatie over waar en wanneer er wordt gebouwd of gerenoveerd en kan daarom niet verantwoordelijk worden gehouden.

Brandhout
Brandhout is niet inbegrepen in de huurprijs, maar kan worden gekocht bij de meeste supermarkten. Het brandhout bij het vakantiehuis is privébezit van de eigenaar en mag niet worden gebruikt. Het is niet toegestaan om brandhout te verzamelen in het bos of op het strand, omdat het zout kan bevatten dat de houtkachel kan beschadigen.

Eindschoonmaak
Alle onze vakantiehuizen hebben verplichte eindschoonmaak. Dit betekent dat je niet hoeft schoon te maken bij vertrek, dat zorgen wij voor. Het huis moet echter bij vertrek opgeruimd zijn, de oven in de keuken en eventuele barbecue moeten zijn schoongemaakt, de vaatwasser en koelkast moeten zijn geleegd en al het afval inclusief flessen moet uit het vakantiehuis worden verwijderd.

Fietsen
Sommerhusudlejning Fyn aanvaardt geen verantwoordelijkheid voor de standaard en functie van eventuele fietsen bij het vakantiehuis. Als een fiets lek is, moet je zelf zorgen voor reparatie.

Fietsverhuur
Fietsen kunnen op veel plaatsen op Fyn worden gehuurd. Sommerhusudlejning Fyn staat klaar om je meer informatie te geven als je dat nodig hebt.

Gasten
In de huisbeschrijving staat aangegeven hoeveel personen in het vakantiehuis mogen overnachten. Er mogen nooit meer personen overnachten dan in de huisbeschrijving staat vermeld.

Grond
De meeste vakantiehuisgronden op Fyn zijn natuurgronden met gras. Je kunt niet altijd verwachten dat de grond goed onderhouden is, omdat vakantiehuisgronden meestal aan de natuur worden overgelaten. De grootte van de grond kan daarom kleiner lijken dan beschreven in de huisbeschrijving. Het is niet toegestaan om een tent of caravan op de grond op te zetten.

Huisdieren
Huisdieren zijn welkom in meerdere van onze vakantiehuizen. Als je een vakantiehuis met huisdieren huurt, gaat het, tenzij anders vermeld, altijd om 1 huisdier. De hond mag vrij rondlopen op de grond. Als je met de hond buiten de grond gaat wandelen, moet de hond altijd aan de lijn worden gehouden. De hond mag niet op meubels en bedden verblijven en mag nooit alleen worden gelaten in het vakantiehuis. Zorg ervoor dat uitwerpselen op het terrein worden verwijderd voordat je vertrekt.

Houtkachel
Bij het huren van een vakantiehuis met een houtkachel moet je de kachel zelf reinigen bij vertrek. Gebruik de beschikbare gereedschappen in het vakantiehuis. Gebruik nooit de stofzuiger van het vakantiehuis voor de schoonmaak. As mag niet in de prullenbak worden gedaan. Er staat een zinken emmer buiten voor de as.

Informatiemap
In het vakantiehuis bevindt zich een huismap met diverse informatie. Als je vragen hebt over het vakantiehuis, vind je het meeste antwoord in deze map.

Inrichting/uitrusting
Alle vakantiehuizen zijn standaard uitgerust met toilet, douchecabine, fornuis, koelkast, koffiezetapparaat, stofzuiger, kinderbed, kinderstoel, radiatoren, gratis WiFi en tuinmeubelen. De bedden hebben dekbedden, hoofdkussens en indien nodig een topmatras. Er zijn bestek en keukengerei voor het aantal toegestane personen in het huis. Bel als je vragen hebt over bijvoorbeeld de inrichting. Voor je vakantie moet je het volgende zelf meenemen: Beddengoed, handdoeken, theedoeken (linnenpakket kan vooraf worden besteld bij Sommerhusudlejning Fyn), doeken en toiletartikelen.

Jongerengroepen
Jongerengroepen (onder de 25 jaar en meer dan 3 personen) moeten altijd toestemming krijgen van Sommerhusudlejning Fyn voordat de huurovereenkomst kan worden afgesloten. SF behoudt zich het recht voor om jongerengroepen te weigeren of een extra borg te vragen.

Kinderstoel, kinderbed
Een kinderstoel en kinderbed zijn standaarduitrusting in onze vakantiehuizen. Als je meer dan 1 stoel/bed nodig hebt, kunnen deze worden gehuurd bij Sommerhusudlejning Fyn.

Klacht
Schade en klachten moeten schriftelijk aan Sommerhusudlejning Fyn worden gemeld uiterlijk 24 uur na aankomst. Klachten over onvoldoende schoonmaak moeten onmiddellijk bij aankomst worden gemeld. Anders vervallen de eisen van de huurder voor compensatie en is de huurder aansprakelijk voor eventuele gebreken.

Ongedierte/insecten
De meeste van onze vakantiehuizen liggen midden in de natuur. Daarom kunnen er wat meer mieren, vliegen en spinnen zijn dan u gewend bent als u in de stad woont. Mocht er een extreme insectenaanval in het vakantiehuis zijn, neem dan contact op met Sommerhusudlejning Fyn. We zullen ons best doen om u te helpen.

Roken Het is verboden om binnen te roken in al onze vakantiehuizen. Als dit gebeurt, wordt een boete van 350 EUR in rekening gebracht, evenals eventuele vergoeding voor verloren huur als het huis niet kan worden verhuurd in de daaropvolgende weken. Er staat een zinken emmer buiten voor as en peuken.

Routebeschrijving
Je kunt de route naar het vakantiehuis vinden via Google Maps.

Sauna
Alle sauna's hebben een elektrische kachel. Op de kachel zitten 2 knoppen voor regeling. De ene is voor het regelen van de temperatuur. De normale temperatuur in een sauna ligt tussen 80 en 100 °C. Het duurt ongeveer 30 minuten voordat de sauna volledig is opgewarmd. De andere is een aan/uit-knop die de sauna onmiddellijk aanzet of, indien gewenst, het starten uitstelt tot later. Als de sauna direct moet worden ingeschakeld, draai je de knop helemaal naar rechts en terug naar stap 1, 2 of 3 (geeft aan hoeveel uur de sauna moet branden). Als het starten moet worden uitgesteld, draai je de knop naar stap 4, 5 of 6 (geeft aan hoeveel uur het starten moet worden uitgesteld). De meeste sauna's zijn niet bedoeld voor opgieten, dus wees voorzichtig met het gieten van water op de saunastenen.

Tuinmeubelen
Alle onze vakantiehuizen zijn uitgerust met tuinmeubelen. Parasols, ligstoelen en tuinkussens zijn niet standaard en kunnen daarom niet worden verwacht in het huis.

TV, kabel, satelliet
De meeste van onze vakantiehuizen hebben kabeltelevisie. De tv-zenders in het vakantiehuis zijn de keuze van de eigenaar. U kunt daarom niet altijd verwachten dat alle programma's beschikbaar zijn. U kunt standaard altijd naar DR-programma's kijken. Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten over tv-programma's in het gehuurde vakantiehuis. In de informatiemap van het huis vindt u een handleiding voor de tv. Neem contact met ons op als u problemen heeft met de toegang tot de programma's. Bij verkeerd gebruik of wijzigingen in de instellingen behoudt Sommerhusudlejning Fyn zich het recht voor om de huurder kosten in rekening te brengen voor reparatie/herstel.

Als er problemen zijn met tv, satelliet of iets dergelijks, kunnen we niet garanderen dat dit in het weekend of 's avonds kan worden gerepareerd.

Verbruikskosten
In de meeste van onze vakantiehuizen moet je naast de huur betalen voor het verbruik van elektriciteit, water en verwarming. Je moet de meters bij aankomst en vertrek zelf aflezen en noteren op het verbruiksformulier. Het verbruiksbedrag wordt verrekend met de borg. Als je bent vergeten de meters af te lezen, schat Sommerhusudlejning Fyn het verbruik. Zie ook het punt 'winterverhuur'.

Vergeten voorwerpen
Sommerhusudlejning Fyn bewaart vergeten voorwerpen tot 2 maanden na het einde van je verblijf. De voorwerpen worden op eigen kosten verstuurd.

Visvergunning
Als je tussen 18 en 64 jaar oud bent, heb je een visvergunning nodig om aan de Deense kust te vissen. Een visvergunning voor kustvisserij kan worden gekocht op www.fisketegn.dk

Was- en vaatwasmachine
De meeste van onze vakantiehuizen zijn uitgerust met een wasmachine en vaatwasser. In geval van een defect kunnen we niet garanderen dat reparatie in het weekend of 's avonds mogelijk is. Als er sprake is van verkeerd gebruik aan uw kant, behoudt Sommerhusudlejning Fyn zich het recht voor om kosten in rekening te brengen voor foutopsporing en eventuele reparatie.

Whirlpool
Wanneer u een vakantiehuis huurt met een leeg whirlpool (geleegd van water na gebruik), zorgt Sommerhusudlejning Fyn ervoor dat het whirlpool grondig wordt gereinigd bij elke wisseling van huurders. Bij gebruik van het whirlpool moet u per persoon een chloortablet in het water doen. De tabletten liggen voor u klaar in het vakantiehuis. Let op dat de jets aan de zijkant van de whirlpool pas werken wanneer het water ongeveer 10 cm boven de jets staat. Als het vakantiehuis een standspa heeft (het type dat gevuld is met water en waar het water voortdurend circuleert), hoeft u geen chloortabletten te gebruiken, omdat de whirlpool fungeert als een kleine zwembad, waarbij het chloorgehalte automatisch wordt gedoseerd.

Badregels:

  • Was uw lichaam grondig met zeep voordat u de spa gebruikt.
  • Draag schoon badkleding.
  • Personen met ziektesymptomen zoals keelpijn, diarree, oorontsteking, verkoudheid, enz. mogen de spa niet gebruiken.
  • Honden mogen niet in de spa komen.

Gebruik nooit agressieve schoonmaakmiddelen of schuurmiddelen in de whirlpool.

WiFi

Al onze vakantiehuizen hebben gratis WiFi. Omdat het niet mogelijk is om in alle vakantiegebieden glasvezel te krijgen, kan het gaan om een mobiel breedband met beperkte snelheid/data. Neem contact op met Sommerhusudlejning Fyn voor meer informatie over WiFi in het gehuurde vakantiehuis.

Winterverhuur
Bij het huren van een vakantiehuis in de winterperiode (1.11 tot 1.4) is het vakantiehuis verwarmd tot ongeveer 15 graden bij aankomst. Als u een hogere temperatuur wenst, neem dan uiterlijk 3 dagen voor aankomst contact op met Sommerhusudlejning Fyn. U betaalt zelf voor extra verwarming. We laten een verbruikslijst in het vakantiehuis achter met de meterstand vanaf het moment dat we extra verwarmen.

Ziek tijdens de vakantie
Als u tijdens de vakantie ziek wordt en een arts nodig heeft, neem dan contact op met de lokale huisartsenpraktijk tijdens reguliere openingstijden op werkdagen (8.00 - 16.00 uur). Buiten reguliere openingstijden dient u contact op te nemen met de huisartsenpost op tel. +45 7011 0707. Neem altijd uw ziektekostenverzekeringsbewijs mee wanneer u op vakantie gaat.

Heeft u meer informatie nodig, dan staat Sommerhusudlejning graag tot uw beschikking.