Deense gezelligheid

Kerteminde is een oude vissersplaats, wat je duidelijk voelt wanneer je door de stad wandelt.

De oude vissershaven

Aan de zuidelijke zijde van de haveningang bevindt zich de oude vissershaven. Hier kun je nog steeds de kenmerkende lichtblauwe vissersboten zien liggen, vroeg in de ochtend met de vangst van de dag.

Aan het einde van de haven ligt de nieuwe jachthaven met kleine gezellige boothuizen. Als je honger hebt gekregen van al die frisse zeelucht, kun je bij Boris Visserij genieten van visfilet, zalm en andere lekkernijen uit de zee, gevolgd door een verfrissende duik bij het Zuidstrand, dat direct naast de jachthaven ligt.

De jachthaven bruist van leven

De jachthaven in Kerteminde is zowel groot als modern. In de zomer bruist het gebied van leven en activiteit. Elk jaar worden er spannende evenementen en sportactiviteiten gehouden, zoals Sail Extreme en het Deens kampioenschap beachvolleybal.   

Renaissancehaven

Aan het einde van de gezellige winkelstraat van Kerteminde ligt de nieuwe renaissancehaven. In de zomer is hier veel bedrijvigheid. Mensen ontspannen en genieten van de sfeer op de prachtige houten terrassen. Hier wordt gezond en gegeten met meegebrachte etenswaren en wijn, terwijl jongeren moedig in de haven springen vanaf de Langebrug.

Alles is dichtbij

Stad, strand, jachthaven en haven zijn nauw met elkaar verbonden in Kerteminde. Ideaal voor wie tijdens de vakantie dicht bij alles wil zijn. Vanuit je zomerhuis in Sommerbyen of je vakantieappartement bij Kerteminde City Holiday, kun je langs de strandpromenade bij Nordstrand naar de jachthaven lopen en vervolgens naar het oude, gezellige stadscentrum en de haven.

Boek je droomvakantie in het gezellige Kerteminde.