Klinten in Kerteminde

Klinten in Kerteminde

De natuur in Kerteminde

Als je vakantie viert in Kerteminde, word je aan alle kanten omringd door natuur.

Stranden aan beide zijden van de stad. De bossen van Lundsgaard met prachtige, majestueuze beukenbomen. De steile kliffen van Klinten, vanwaar je uitzicht hebt op de baai van Kerteminde. En niet te vergeten het natuurgebied Sybergland.

Ten noorden van Kerteminde ligt het schiereiland Hindsholm met kleine idyllische dorpen en een prachtig heuvelachtig landschap. Helemaal aan het einde van het schiereiland kun je unieke en wilde natuur ervaren op Fyns Hoved.

Lundsgaard bossen

Grenzend aan Kerteminde ligt het Lundsgaard Gods. De bossen van Lundsgaard Gods zijn open voor het publiek en strekken zich kilometers ver ten zuiden van de stad uit. Hier kun je lange wandelingen maken en genieten van de rust en de geur van het bos..  

Klinten

Klinten in Kerteminde ligt helemaal aan de baai in verband met de bossen van Lundsgaard. Je kunt wandelen van de oude haven van Kerteminde, langs het zuidstrand en helemaal naar de klif langs een klein pad. Het uitzicht vanaf Klinten is indrukwekkend. Als je van snorkelen, duiken of vissen houdt, zijn de omstandigheden hier perfect.

Sybergland

Sybergland was oorspronkelijk een ondiepe fjord tussen Hindsholm en Fyn. In 1812 werd het gebied ingedamd voor landbouw. In de eerste jaren waren er vooral natte weilanden die veel vogels aantrokken. Het gebied was lange tijd een geliefd motief voor schilders Frits Syberg en Johannes Larsen, totdat het in de jaren 1920 volledig werd ingedamd en graanvelden het overnamen.

In 2012 werd het gebied hersteld en Sybergland gecreëerd. Een natuurgebied in Kerteminde dicht bij de stad, waar de natuur de kans krijgt om zich te ontwikkelen. Sybergland is openbaar toegankelijk voor iedereen. Je kunt wandelen over aangelegde paden, lunchen bij banken en tafels, overnachten in een schuilplaats en het gevarieerde vogelleven bewonderen dat de twee meren hebben hersteld.

Sybergland is vernoemd naar de Fynse schilder Fritz Syberg (1862-1939), die in het gebied woonde en hier inspiratie vond voor veel van zijn schilderijen.

Hindsholm

Op het schiereiland Hindsholm wordt je begroet door een prachtige, heuvelachtige natuur en kleine, idyllische dorpen met goed onderhouden vakwerkhuizen. In Viby is het dorpsleven zo goed bewaard gebleven dat de oude boerderijen er bijna hetzelfde uitzien als meer dan 200 jaar geleden. Hindsholm is ook een zeer gewilde bestemming voor sportvissers. Langs de kust naar de Grote Belt vind je enkele van de beste visplekken van Fyn.

Fyns Hoved

Bovenop het schiereiland Hindsholm ligt Fyns Hoved. Een van de mooiste natuurgebieden van Fyn. Hier kun je zeldzame planten, steile kusten, lagunes en interessante dieren ervaren in een unieke, wilde natuur. Parkeer de auto en loop rond het hoofd. Je krijgt een fantastische natuurervaring!

Boek je droomvakantie op het prachtige schiereiland Hindsholm waar Fyns Hoved zich bevindt.